TMF    1904           TMF på facebook

14,08,2022 Liker du å lage musikk sammen med andre likesinnede?

Tretten musikkforening starter opp igjen med øvelse mandag 15. august på Tretten samfunnshus. Øvelsene foregår deretter vekselvis oddtallsuker på Tretten og partallsuker i Øyer. Musikkforeninga dekker hele Øyer kommune og vi har hatt en tydelig og fin medlemsvekst de siste årene, under vår dirigent Jon Arne Johansen, men vi har plass til- og ønsker oss enda flere medlemmer som har lyst til å hygge seg sammen med oss.
Til nye nye medlemmer kan vi tilby et ekstrordinært trivelig og godt miljø, nødvendig instrument og oppfriskning både på instrument og noter til de som ønsker det.
Det musikalske bør ikke skremme noen fra å starte og alle som har spilt litt før kan stort sett hoppe rett inn og være med. Vi spiller for det meste musikk som klinger godt i øret og selvføleglig marsjer som passer om våren.
Korpset har ikke mye dugnader, men de vi har er vedlig hyggelige og sosiale. Ellers så har vi trivelige og gode kaffepauser med "biteti" -og vi er et korps med ualminnlig høy humorfaktor.
Kjenner du på at du har lyst til å være med på verdens beste hobby sammen med oss så er du hjertlig velkommen til å bli med oss framover.

For Tretten musikkforening
Steinar Koen

01062022 Nå har vi gjennomført både vårrunden, 17. mai og latinokonsert i løpet av våren.  Mye folk på alle opptredener. Nå står det to oppdrag til før vi tar en liten sommerpause. De to opptredener er mandagskonsert utenfor Kiwi i Øyer mandag 13. juni klokka 19.30 og på avslutningen for ungdomsskolen torsdag 16. juni klokka 18.30. Alle er velkommen til å se og høre på oss der.

Men vi er også opptatt med å holde pilgrimsleden åpen og fri for gras og andre hindringer hele sommeren. Ta en tur i pilgrimsleden! Det er en perle i kommunen. Vi tålås! :-)

 

21,04,2022  Så er tiden kommet for å spille inn våren. Vi stiller opp den siste søndagen i april for å marsjere i Tretten sentrum. Dette blir i år søndag 24. april klokken 17.00 Velkommen til å høre på noen marsjer. Marsjene vi spiller heter Kronprins Olavs honørmarsj, Den Norske løve, Alt for Norge og Svensk flygarmarsj.

Dette er første gang på tre år vi marsjerer, så vi er like spente som dere alle.

 

19.04.2022 Velkommen til konsert i Gutormshall på Stav, Tretten. Vi har invitert med oss mange aktører på denne konserten.
Konserten blir holdt en gang, Alle bør benytte denne anledningen etter at vi har åpnet konsertene igjen. Det blir servert en overraskelse i pausa.

 

14.03.2022 Vi har hadde årsmøte fredag 11. mars og styret og noen verv er forandret. På lørdag 12. mars hadde vi seminar med proffe instruktører og på kvelden hadde vi fellesmiddag  i Bådstø. Ja, det ble en begivenhetsrik helg. Neste blir da at vi marsjerer inn våren for første gang på tre år, vi tar opp igjen gamle tradisjoner. De skjer tradisjonen tro på den siste søndagen i april. Vi sees og høres da. :-)

 

17.01.2022 Godt nyttår alle og enhver!
Da er tiden kommet at vi starter opp igjen etter atter en gang ufrivillig koronapause. men vi må skille oss mellom messing og tre for ikke å overstige det tillalatte antall. Vi gleder oss til å møtes og spille igjen. Så får vi hva framtiden bringer. Vi kommer med mer informasjon når vi har det.

 

16.12.2021 Så rakk vi akkurat en konsert før Norge stengte ned igjen. Konserter i Øyer og på Tretten er avlyst. Vi har lagt ned alle øvelser ut året.
Så får vi se hvor lenge det blir denne gangen. Vårt styre har skrevet følgende:

Julekonsertene er avlyst og plakatbunken ligger i søppla. (Takk til Klokkeklang som spanderte ei hel side til Solvangkonserten).
NM-deltagelse blir det ikke. I den forbindelse skal det nevnes at styret har leita i hele distriktet etter flere musikere, men mislyktes. Vi må prøve å finne på noe morsomt i stedet.
Øvelser er det vanskelig med for tiden når Korona kom igjen, for sikkerhets skyld sammen med influensa, forkjølelse og andre faranger.
Dermed er det best å holde humøret oppe, fyre med ved, mate småfugler og spille "Deilig er jorden" fram- og baklengs.
God helg!."

Vi vil være på banen igjen så snart det lar seg gjøre, og at det er forsvarlig.

God jul alle våre følgere og venner.

 

19.11.2021
En liten smakebit fra vår konsert fra 7. november. Stormy Weather med Beate-Iren Gråberg som solist.

Beate-Iren 

 

20.10.21 Etter nesten to år uten opptreden og konserter kommer vi til å holde vår første konsert igjen.
Denne blir holdt søndag 7. november klokken 18.00 i Amfiet på Solvang skole i Øyer.

Denne konserten er viet til temaet klassiske poplåter, deriblant en avdeling med Queen melodier. Vår dirigent, Jon Arne Johansen, bestilte tidligere i år nye arrangementer på 5 Queen-melodier arrangert av Bjørn Mellemberg. Som solist har vi fått med oss bygdas egen Rudi Kjøl til å synge Queen. Han har vært med oss tidligere på konserter som sanger. Rudi jobber på Solvang skole som lærer på sang og musikk pluss at han er sanglærer i Øyer kulturskole.


Rudi i aksjon med Queen.

Dere vil også få høre en egen avdeling med populær musikk som musikk fra Chess, The Blues Factory med flere. Vi har også et arrangement av Bjørn Morten Kjærnes med den kjente melodien Stormy Weather der vår egen saksofonist Beate-Iren Gråberg er solist.

 

Denne konserten vil bli holdt bare en gang, og vi oppfordrer alle til å få med seg denne konserten. Det er absolutt verdt et besøk.

 

Vi storgleder oss til å spille for publikum igjen! Velkommen!

05.10.21

Endelig kan vi åpne vår konsertserie etter korona. For mere informasjon, se vår Fabookside.

 

 

16.09.21

Savner du musikken? Bli med oss!

Vi har startet opp etter et lang tids utfrivillig  kovid-opphold. Vi øver mandager. I Øyer på Solvang skolen, og på Tretten på samfunnshuset annehver gang.
Vi har planlagt mange spennende spilleoppdrag. På planen står det først nå et prosjekt med Queen-melodier, med Rudi Kjøl som sangsolist.


Har du spilt i korps og kjenner på at det kunne vært moro å prøve å være med igjen, så er det lurt å begynne nå. Er det lenge siden du har spilt, så hjelper vi deg gjerne litt i oppstarten. Instrumenter har vi til utlån for den som har lyst  til å prøve. Vi har plass til absolutt alle og du er hjertelig velkommen til oss.

Vi har det utrolig moro sammen og musikk er jo alltid gøy!

Kontakt gjerne vår leder Kurt Ove Bråthen tlf. 45898680 hvis du har noen ytterligere spørsmål.

 

15.05.2021

Kjære sambygdinger i Øyer og på Tretten.

Da er det snart 17. mai igjen og også denne gangen en helt spesiell og rar 17. mai. Beklageligvis er det også i år slik at musikkforeninga ikke blir å se i bygda på nasjonaldagen. Noen vil sikkert stille seg undrende til det og derfor skal vi forklare det. Det er fortsatt slik at vi ikke kan øve med fullt korps men bare med inntil ti personer inndørs og 20 utendørs. Dette gjør at vår øvingshverdag blir håpløs og vi har siden midten av mars i fjor hatt totalt en håndfull øvelser og ingen siden november.

Vi er ikke profesjonelle musikere og er dermed pr idag ikke spillbare. Noen kan nok mene at det er da lett å bare dra av et par kjente marsjer og Nasjonalsangen. Sånner det altså ikke. Å spille i et korps er både en fysisk utøvelse som krever jevnlig øving og en musikalsk utøvelse som krever øving i samspill. Det gir ingen glede for oss å spille dårlig og det gir ingen glede for noen tilhører å høre et korps som ikke orker å spille en hel marsj eller ikke å spille sammen som ett. Det er vondt og rart for oss å ikke spille på Nasjonaldagen men slik blir det altså nå for andre året på rad.

Vi vil uansett ønske hele befolkningen en så god feiring som mulig på dagen og håper med hele folket at dette er siste året og at vi kan ha en storslagen feiring den 17 Mai i 2022.

Vår plan er å starte opp igjen med øvelser i August som vanlig, så vi oppfordrer gjerne alle sammen til å følge oss og våre opptredener hele neste sesong og krone det hele med en heidundrende feiring den 17 Mai 2022.

Tillykke med dagen den 17 Mai
Med de beste hilsener fra Tretten Musikkforening
v/Kurt O. Bråthen. Leder.

 

01.03.2021

Hei alle musikkvenner!

Vi er fortsatt i koronadvale, på ubestemt tid. Vi får håpe på at det blir litt fortgang i vaksinen, og at vi alle vil få den snart. Det er mange hos oss som ikke står først køen på grunn av alder og helse. Så vi må nok vente litt til. 😞 Vi snakkes, eller sees nok snart! 😍

18.12.2020 I kveld skulle vi hatt føjulskonsert i Tretten kirke, men slik gikk det ikke i år. Dette er vi svært lei oss for, da dette er er en tradisjon som går langt tilbake i tid og det pleide å være helt fullt i kirka denne kvelden. Vi snakket sågar om å ha to konserter gunnet stor pågang av publikum. Vi får håpe på at det blir andre tilstander i verden om ett år.

 Vi legger ut et blide fra en tidligere konsert, og ønsker at alle får en god jul og godt nyttår.


Fra førjulskonserten i 2015. Vi håper å spille for dere i kirka om ett år. Vi sees!

 

02.12.2020 Ikke før har vi startet opp igjen med fullt trykk og spilleglede, så blir vi stoppet igjen. Denne gangen blir vi ikke aktive før til over nyttår.
Måtte det nye året 2021 fare bedre fram med oss enn det som snart er over.

Jeg vil sitere vår tidligere klarinettist Bjarne Tjernsli: "Det var synd at vi måtte ta ferie nå, som del låt så fint".


Bildet er fra oppstartseminaret nå tidligere i høst. Foto Svein R.

 

24.11.2020 Vi har starta opp igjen og hadde vårt første møte i går kveld, mandag 23. november. Litt lite bemanning, det skylder vi på koronaen.

Vi skal spille på Cadillac diner den første søndag i advent, 29. november. Velkommen dit, vi spiller ca klokken 16.00. Amerikanske julesanger selvfølgelig.

Førjulskonserten den 18. desember er avlyst. Men vi kommer til å delta med skolekorpset på en innspilling før jul. Vi håper det blir lagt ut deler av den konserten.

Ha en fin føjulstid alle.


06.11.2020 Koronaen setter en midlertidig stopper for oss!   
Konserten som vi skulle ha den 21. november er avlyst. Og i går kom det en sterk oppfordring om å ta en 14 dagers pause på grunn av smittefaren i landet.
Den dugnaden støtter vi selvfølgelig fullt ut. Da får vi håpe at vi kan holde den planlagte føjulskonserten i Trettenhallen den 18. desember.
Vi kommer med mer informasjon om den litt senere.

13.09.2020 I går hadde vi seminar der vi terpet på nye stykker til vår høstkonsert i slutten av november. Nå kan alle glede seg til konsert. Det blir et variert program med egne solister. Vi kommer tilbake med tid, sted, repertoar og tillatt antall publikummere. 

foto: Svein Reistad

 

18.08.2020

Da har vi startet opp igjen. Første øvelse i går kveld på Tretten samfunnshus. Veildern ble overholdt og vi hadde en fin øvelse. Vi planlegger en konsert i november. Håper ikke at det blir coronastoppet.

De som har tenkt å begynne hos, bør komme nå! Nå går vi i gang med mye nytt! Hver mandag klokken 19.30 til 22.00. Vi spiller annenhver mandag på Øyer eller Tretten. Ta kontakt for sted på mailadresse: post@trettenmusikkforening.no

 
19.06.2020

 Etter to øvelser, 8. og 15. juni, har vi hatt tre minikonserter i dag. En på  Øyer ungdomsskole, en ved Coop Extra og en på Cadillac på Tretten. Dette ble avslutningskonserten for vårsesongen 2020. En annerledes sesong. Vi går nå inn i sommerferie, men starter opp igjen på ny frisk i slutten av august. Vi ønsker alle en fin sommer og vi håper på en fin høstsesong.

08.06.2020

Vi har startet opp igjen etter en ufrivillig pause grunnet coronna-virus. Epidemien er ikke over, og vi sitter på behørlig avstand og rikelig med håndvask.

15.04.2020

  Grunnet koronaviruset har all virksomhet i hele korpsnorge stoppet opp. Så også i Tretten musikkforening. Derfor blir det ikke lagt ut noe informasjon på denne siden fremover. Vi har stadig oppdateringer på Facebook. Søk etter Tretten musikkforening i søkefeltet på Facebook, der vil det bli lagt ut informasjon framover.

 

06.03.2020  I dag, 6. mars har vi tatt avskjed med vår lengstlevende og lengstspillende æresmedlem Bjarne Tjernsli.
Han ville blitt 99 år den 7. juni.
Han spilte med oss til han var langt over 90 år. Han var vår soloklarinettist, og spilte imponerende helt til det siste.
De siste årene etter at han måtte gi seg, møtte han opp på  de fleste øvelsene og var en meget aktiv lytter. Han hadde evenen til å komme med konstruktiv og ærlig kritikk.
Han vil bli savnet. Fred over hans minne.


Bjarne på en av hans siste øvelser. Aktiv lytter og ærlig kritiker.


Lyren er laget av vår egen tubaist, Åse Kraabøl.

19.02.2020 Det er vel på tide med en liten orientering av hva vi driver med for tiden. Vi øver på to stykker til NM i Trondheim. Åpningsstykket er raskt og med diverse forskjellige taktarter. Det heter Concert Prelude og er en komposisjon av Phlip Sparke. Det andre stykket heter Jubilate og er komponert av Jakob de Haan. Det er et sakralt stykke, med mange for skjellige taktarter, tempi og veldig dynamisk. Det har innslag av kirkeklokker og en sekvens med manns-sang. Spennende!

Vi kommer sikkert til å fremføre disse stykkene en gang hjemme også. Alle som har interesse av oss er hjertlig velkommen til Trondheim, vi spiller fredag 27. mars. Vi vil komme tilbake med tid og sted senere. Følg med.I full konserntrasjon mandag 17. februar.

 


 

06.01.2020 Så har vi lagt bak oss 2019. Takk til alle som følger oss og som møter opp på våre konserter. Godt nyttår alle sammen!

Nå skal vi se framover i 2020-kula. Der ser vi helt klart er at vi reiser til Trondheim for å delta på Janitsjar-NM i mars. Like klart ser vi at vi kommer til å spille inn våren siste helga i april, og delta på 17. mai-feiring. Ja vi ser at det kommer til å skje mange spennende ting. Og vi kommer til å måtte øve mye i tiden som kommer. Vi gleder oss faktisk. Vi kommer til å si mye mer framover. Følg med på våre sider.


 10.12.2019 I år har vi to førjulskonserter, en i Øyer og en på Tretten. I Øyer holder vi konserten på Solvang skole, kulturskolen, amfiet mandag 16. desember klokken 19.30.


Vi spiller spennende arrangementer over kjente og noen ukjente julesanger. Bl. annet har vi en flott sax-solo på melodien God bless the child.  Vi spiller stort sett det samme på begge arangementene. Alle er hjertelig velkommen til amfiet på kulturskolen mandag 16. klokken 19.30. Konserten er gratis.

For konserten på Tretten, se under.

 


 

10.12.2019 Velkommen til tradisjonell førjulskonsert i Tretten kirke torsdag 19. desember klokka 20.00. Kor og korps. Allsang. Stort sett det samme repertoaret som på mandag, men med noen ting som vi spiller med sangkoret. Bl. annet Hallelujah fra Handels Messias.

Velkommen store som små til en stemningsfull tid i kirka. Gratis inngang.

 

 

11.11.2019

Tradisjonell høstkonsert med variert repertoar. Vi spiller bl.annet Leichte Cavalerie av Suppè, Waltz no.2 av Shostakovich og Pacific dreams av Jacob de Haan. Men rosinen i pølsa er nok urfremføringen av Bjørn Mellembergs Preludering. Dette er et arr over en Kulokk etter Hans Bjørnstad, nedtegnet av Joar Stavslibakken og gjengitt i Tor Iles Bygdebok for Øyer.
Det spesielle med denne konserten er at hver enkelt instrumentgruppe skal presentere hvert sitt stykke. Dette blir spennende.
Billetter ved inngangen. 200 kroner. Barn under 16 år og skolekorpsmedlemmer går gratis.
Dere bør få med dere denne konserten!
Tradisjonen tro spanderer vi kaffe/drikke med kake etter konserten.

27.10.2019 Så er vi plutselig kommet til oktobers siste helg, og vi går snart inn i november. Det betyr for vår del høstkonsert den 23. november. Denne gangen blir konserten på Tretten samfunnshus.
Hele høsten har gått med på å øve inn nytt program til denne konserten. Det er et omfattende program. Vi kan nevne blant annet Overtyren over Leichte cavallerie av Franz von Suppe, Walz no. 2 av Dimitri Shostakovisch, og et helt nytt stykke som Bjørn Mellemberg har skrevet og arrangert til oss når han var innlagt på Sunnås sykehus for en tid siden. Stykket heter Preludering, og er tilegnet vår egen trompetist Steinar Koen. Selvfølgelig spiller vi også en marsj. Sett av datoen 23. november, og kom til Tretten samfunnshus. Dette blir en konsert for alle som liker vår musikk. Vi kommer tilbake med tidspunkt litt senere. Vi gleder oss! ☺️

 

15.08.2019 En sommferie er atter snart over, og vi belager oss på en ny sesong med spennende repertoar og spennende aktiviteter. Vi gleder oss til å komme igang igjen og vi starter opp mandag 19. august på Tretten samfunnshus. Vi ønsker oss selvfølgelig også i år nye medlemmer på alle instrumenter. Vi kommer tilbake  til denne sesongens aktivteter litt senere. Følg med.

 

21,06,2019
Så har vi hatt avslutningskonsert på Lillehammer og spilt på Ungdomsskolen i Øyer for avgangskullet og foreldere. Nå går vi inn i sommermodus i to måneder. Vi sees til høsten. God sommer!


Før konserten, i dyp konsentrasjon, på Lillehammer.

 

10,06,2019

Avslutningskonsert for vårsesongen på Lillehammer

 

24,05,19
Så er vi ferdige med å "slikke" såre føtter etter 17. mai og er godt i gang med neste prosjekt som er konsert på Lillehammer den 17. juni. Der spiller vi på Sigrid Undsets plass. Vi kommer tilbake med tid senere.

Her spiller vi konsert den 17, juni! Vi sees!

08,05,2019
Takk til Stavsplassens venner for en fin og god gammeldags bygdakveld på Stav i går kveld. Mye folk, dyktig konferansier og mye fint program. Takk for mange hyggelige tilbakemeldinger på vårt spill. Takk også til Odd Løvseth som lar oss få bruke bildet.

Neste på programmet blir nå et privat arrangement i Øyer på mandag. Deretter blir det finsliping av program til 17. mai på Tretten og Øyer. Vi sees, og vi gleder oss!

 

06,05,2019
Stavsplassens venner arrangerer bygdakveld på Tretten tirsdag 7. mai, og vi er spurt om å bidra. Det gjør vi selvfølgelig. Vi tar med oss instrument, notestol og marsjmappa og møter opp. Vi gleder oss. For fullstendig program, klikk her.

 

26,04,2019

INVITASJON
Så er vi kommet til siste helga i april, og tradisjonen tro marsjerer vi i Tretten sentrum på føsrtkommende søndag. I år er også skolekorpset med oss på marsjrunden. Etter marsjrunden er det naturlig å besøke skolekorpsets basar på samfunnshuset. Støtt opp om skolekorpset vårt! Velkommen til Tretten sentrum klokken 17.00 på søndag.

Les mer om skolekorpsets basar her.

 

08.04.2019

Etter konserten den 31. mars, er vi over i marsjsesongen. Den første marsjeringen blir på den tradisjonelle innspilling av våren søndag 28. april i Tretten sentrum.

Vi kommer til å presentere marsjene etterhvert som vi har prøvespilt og "godkjent dem. Forrige mandag delte vi ut "Gamle Halden" og "Til veteranene". Begge marsjene er skrevet av Oscar Borg. 
"Til veteranene" hette opprinnelig Peder Colbjørnsens marsj. Men da Lillehammer fylte 100 år i 1927 bestilte Anders Imerslund en marsj for anledningen av Oscar Borg, den fikk da navnet Lillehammer jubileums marsj. Denne ble på nytt instrumentert av Åge Hermansen i 1984, og gitt navnet "Til veteranene".

Gamle Halden er instrumentert av vår egen Bjørn Mellemberg og er å finne på på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=En2_RrwyY7k

12.03.2019

Nå nærmer våren seg med stormskritt, og Tretten musikkforening inviterer til vårkonsert på Tretten samfunnshus søndag 31. mars klokka 19.00.

Vi har jobbet med et omfattende program som spenner seg fra Johan Svendsens "Festpolonaiese" til New York's nattliv. Ispedd noe nostalgisk som "Vem kan segla forutan vind" i noe så uvanlig som fem-fjerdedels takt.

Vi har flere solistinnslag fra egne rekker, så som mor og datter Unni og Marion Halvorsen Nustad på waldhorn, Arild Tjernsli på tubasolo, og flere til. Ja, dette er en konsert som alle bør få med seg. Konserten blir holdt en gang. Vi spanderer kaffe med "biteti" i pausa.

Inngang kroner 200 med kaffe/saft inkludert i prisen. Alle under 16 år, og alle fra Øyer-Tretten skolekorps går gratis.

Velkommen til konsert!

06.02.2019

Så er vi over i 2019, og januar har gått med til øving på nytt repertoar. Det er mye (for oss) avansert musikk med både latinamerikanske rytmer og jazz. Ja vi spiller også gammel norsk musikk, som Fest Polinaise av Johan Svendsen. Vi har også kjøpt en ny flott mars som heter Landlov, den er også norsk. Vi skal "finslipe" på dette repertoaret på et seminar som vi skal ha på Thon Hotell Skeikampen. Da avholder vi også årsmøte i samme slengen. Konserten som vi skal framføre all denne musikken på, er søndag 31. mars, så reserver allerede denne kvelden. Vi kommer tilbake angående tid og sted.

25.12.2018

Vi er godt i gang med juleferien og vi går mot slutten 2018. Vi kan se tilbake på et aktivt år med mange konserter og opptredener. Året 2018 er også året som vi øket medlemsmassen fra under 20 til over 30! Vi føler at vi "seiler" i medvind for tiden.

Vi har valgt å legge ut bildet fra vår konsert i Trettenhallen 5. mai i forbindelse med Øyer ekko. Bildet er tatt at Ragnar Manengen. Vi ønsker alle våre følgere og venner en riktig god jul og godt nyttår. Vi sees i 2019! Vi gleder oss.

04.12.2018

Tretten musikkforening og Tretten sangkor inviterer til førjulskonsert i Tretten kirke. I år har vi bedt med oss sangelever fra Øyer kulturskole og Marianne Rinheim. Vi kan ikke garantere at du får julestemning, men det er stor fare for det. Det er helt gratis, og alle er hjertelig velkommen.

 

29.11.2018

Søndag 2. desember er det "happening" på Cadillac. Julegateåpning og vi spiller Amerikanske julesanger som seg hør og bør. 
https://www.facebook.com/events/311491816335459/
Vi sees!

 

05.11.2018

Vi hadde en vellykket konsert søndag 28. oktober, med Maren Ingeborg Tjernsli som solist. Vi takker alle utøvere og ikke minst publikum

Nå er vi i full gang med forberedelser til førjulskonserten som skal være i Tretten kirke torsdag 20. desember. Etter stykkene å dømme kommer dette til å bli en fin opplevelse. Vi kommer med mer info om denne konserten litt senere.

Men det første som skjer med oss involvert er allerede neste mandag, den 12. november. Dette er skolekorpset sin konsert som vi er blitt bedt om å delta på. Den blir i Amfiet på Solvang skole klokken 18.00. Og vi stiller opp gjerne opp for skolekorpset. Se mer her:

15.10.2018

Velkommen til konsert søndag 28 med Maren Ingeborg Tjernsli klokken 18.00 på Solvang skole Amfiet.
Billetter ved inngangen. Kr. 100. Barn under 15 år og Skolekorpsmedlemmer går gratis.

10.10.2018
Vi har øvd fra oppstart i slutten av august til nå, og nå begynner vi å bli klare for den første konserten. Den skal vi ha i Amfiet på Solvang skole søndag 28. oktober, klokken 18:00.

Vi har bedt med oss ingen ringere enn Maren Ingeborg Tjernsli som solist på denne konserten. Hun spiller til daglig i Hærens musikkorps Harstad, og hun er en av utøverene i TenThing brassenseble. Med oss skal hun spille Tompetsvisker, Flowerdale og legendariske De to trompeter. Det siste stykket spiller hun sammen med vår egen Steinar Koen. Dette er krevende musikk for amatører, men etter månder med øvelse så tror vi at vi skal klare det!


Maren Ingeborg Tjernsli

I tillegg stiller vi med egne solister også, nemlig hele trommegruppa på Sandpaper Ballet, Beate Iren Gråberg på altsax med Harlem Nocturne og Steinar Koen sammen med Maren på De to trompeter.

Selv spiller vi bl annet mange fine stykker som Gershwin, First suite av Gustav Holst og selvsagt må vi ha med en marsj også, denne gangen har vi valgt å spille Army of the Nile.

Dette er en konsert som dere må få med dere. Her blir det spilt mye fin musikk. Konserten blir holdt bare en gang. Vi sees den 28. oktober!

Det koster 100 kroner for alle over 15 år. Barn under 15 år og skolekorpsmedlemmer går gratis.

 

21.08.2018
Så har vi startet opp igjen etter sommerferien. Vi var 30 musikere og en dirigent, da var vi ikke riktig alle.


TMF 2018 oppstarmøte.

Vi fikk også "ærefullt" besøk av vårt æresmedlem Bjarne (97). Han fulgte nøye med, og kom med bemerkninger i pausen og etter at øvelsen var ferdig. Vi tror jammen at han kunne tenkt seg å deltatt som musiker også.

 

22.06.2018

Her er vi klare til marsjkonsert på avslutningsfesten til årets 10-klasse på Øyer ungdomsskole. Dette har blitt en årvis tradisjon. Like hyggelig hver gang. Dette er siste opptreden før sommerferien.

Nå skal vi lade batteriene og komme enda sterkere tilbake til høsten. Oppsummert: Vi har øket medlemsmassen fra 15 til godt over 30, og det høres!Foto: Reinhart
Her er vi ikke alle, da noen hadde elever i avgangskullet, og noen var opptatt på annet hold. Dette er et godt eksepel på at vi er blitt mindre sårbare ved ikke å være alle hele tiden. Nesten 30 alikevel, og alle instrumentgrupper er fortsatt godt representert. En ny opplevelse for oss.

 

10.06.2018 Nå har vi bare en opptreden igjen på denne siden av sommeren, og det er på ungdomsskolen i Øyer 21. Juni, der vi skal ha en liten marsjkonsert. Etter det går vi i «sommerdvale». Men tro ikke at vi går helt i koma, vi har delt ut sommerlektyre, som alle må spille på i sommer. Vi ønsker en riktig god sommer til alle.

           

 

02.06.2018 Vår neste opptreden er nå på søndag 3. juni klokken 19.00 på Tretten samfunnshus. Der deles kulturprisen for Øyer kommune ut i år til Johan Kraabøl. Vi spiller etter ønske fra Johan "Ut mot havet" av Edvard Fliflet Bræin (https://www.youtube.com/watch?v=t7R84mk6y4I) og Seterjentenes søndag av Ole Bull (https://www.youtube.com/watch?v=ZXqnLooMLO0&t=85s). I tillegg spiller vi en marsj. 
Vi gratulerer så mye til Johan, og håper at det kommen mange på utdelingen. 🎵🎵🎵
🎵🎵

 

25.05.2018 Velkommen til parkkonsert på Lillehammer 26. mai. Vi spiller ca kl. 15.40.


Den 26. mai blir det regionsmarkering av Musikkorpsenes år på Lillehammer. Det blir oppmars i Lillehammer sentrum kl. 13 :00 og parkkonsert i Søndre Park fra kl. 14:00.

 

 

22.05.2018 17. mai er vel gjennomført og vi har neste opptreden allerede lørdag 26. mai på Lillehammer. Der vi skal delta på 100 årsmarkering av NMF. Vi marsjerer i storgata og skal ha konsert i søndre park mellom klokken 14 og 16 en gang. Vi sees på Lillehammer lørdag 26. mai.

Her er et bilde fra 17. mai da vi marsjerte i Øyer sentrum. Det er et dårlig bilde tatt i fra en video, men vi har foreløpig ikke flere.

NB. Vi tar gjerne i mot flere bilder av oss, hvis det er noen som har noen.

 

15.05.2018

Nå nærmer 17. mai seg med stormskritt, og vi deltar selvfølgelig også i år, som vi har gjort alle år siden 1904 (untatt noen år under okkupasjonen). Vi starter i år på Tretten stasjon klokken 07.00. Vi deltar også i år sammen med skolekorpset i barnetoget, som starter på Tine fra klokken 10.30. Nytt av året er at vi reiser til Øyer og deltar også der i barnetoget i sammen med skolekorpset fra klokken 12.30. Siden deltar vi også på hyggekvelden i Trettenhallen på kvelden klokken 19.00.
Vi ønsker alle i Øyer kommune en strålende fin 17. mai.

Vi gleder oss!

 

03.05.2018
I forbindelse med Øyer-ekko, inviterer vi til konsert lørdag 5. mai klokka 17.00. Det er til og med gratis inngang.
Vi spiller mye showmusikk, og har bedt med oss sanglærere, sang- og teater elever ved Øyer kommune kultur, og begge sangkorene.
Dette blir en konsert for de som liker gammel POP. Vi spiller ABBA musikk, Chess, Bohemian rapsody osv.
Masse fin musikk, og kjempegode solister.

Dette bør ingen på Tretten og Øyer gå glipp av.


Vi sees vel i Trettenhaller klokken 17 den 5. mai?

24.04.2018
Søndag 29. april er den siste søndagen i april, og da har vi som fast tradisjon å marsjere i Tretten sentrum for å markere at det er skikkelig vår. Det skjer kl. 17. Velkommen til sentrum.

 

15.04.2018

Vi har nå full fokus på en konsert som vi skal ha i forbindelse med Øyer-ekko den 5.mai. Vi har bedt med oss lærere og alle sangelever fra Øyer kulturskole som solister. Pluss at begge sangkorene skal delta. Dette blir garantert en konsert som er verdt ett besøk. Konserten er gratis. I Øyer foregår det også Rio-tog og andre ablegøyer tidligere på dagen. Vi deltar også selvfølgelig i dette toget. Se Facebook på Øyer kommunes kultursider for flere detaljer. https://www.facebook.com/events/882902555216182/

 

Selv om vi har øvd mye på stykkene til konserten, er det fortsatt noen småting som vi bør pusse litt mer på. Derfor hadde vi seminar på fredag og lørdag, 13. og 14. april. Denne gangen hadde vi leid med oss profesjonelle instruktører på alle instrumentgrupper.

Bilder fra seminaret 13. og 14 april. Foto: Jon Arne

 

Men før konserten 5. mai skal vi tradisjonen tro marsjere i Tretten sentrum siste søndagen i april. I år blir dette søndag 29.  april. Vi forventer at det står mange langs vegen og hører på oss også i år, som alle tidligere år. Vi har hørt noen si at det ikke blir ordentlig vår før de har hørt oss spille denne søndagen. Slike kommentarer setter vi stor pris på.

 

Ikke nok med det, men vi skal også delta på et arrangement i forbindelse med at det er musikkorpsenes år i år. Dette foregår på Lillehammer 26. mai. Vi skal der spille en konsert i søndre park. Dette vil vi komme tilbake til.

 

Velkommen alle og enhver til våre arrangementer denne våren!

13.03.2018 Mens mange korps nå forbereder seg til NM i Trondheim, forbereder vi oss til ØyerEkko lørdag 5. mai. Vi er nå midt inne i hektiske øvelser med programmet til vår showkonsert. Vi har bedt med oss mange solister fra Øyer kulturskole, både elever og lærere. Sett av denne kvelden i Trettenhallen. På sist øvelse på Tretten samfunnshus var vi 36 stykker. Hvem skulle trodd det for et år siden?

 

23.02.2018
I dag har vil hatt en flott omtale i NRK i beste sendetid fra programmet "Klassisk vorspiel" på NRK-klassisk. Ja vi har mye korpshistorie på Tretten.
«Vårt innslag» er nr 17 i programmet.

Klassisk Vorspiel

Lytt lytt. Fin musikk av Bjørn Mellemberg, Canto E Danza. Vi har faktisk spilt dette stykket på konkurranse i våre velmaktsdager.

 

30.01.2018

Saxrekka i 2018 

Vår leder Steinar Koen sier: Fantastisk moro i musikkforeninga om dagen.  Første gangen i min tid i korpset hvor vi stiller med full sax- rekkeFlinke er de også!
Dette er kjempemoro for oss ihuga entusiaster.

15.01.2018

På nyåret har medlemsmassen plutselig skutt i været hos oss. På sist møte var vi over 30 stykker. Det låt helt utrolig, og skal det fortsette slik kan vi plutselig spille all musikk som er skrevet for janitsjarorkester. Dette er et resultat av et målrettet arbeid. Vi kommer til å skrive mer om dette framover, men vi vil bare gjøre oppmerksom på at nå skjer det mer i Tretten musikkforening enn det har gjort i de siste årene.

Vi er nå fire klarinetter, en bassklarinett, to fløyter, full saxrekke med 2 alt – 2 tenor og baryton-sax. 7 trompeter/kornetter, tre waldhorn, tre barytoner, fire tromboner, tre tubaer, og tre på slagverk. Og flere er det på gang. Totalt 34 stykker vil det bli totalt. Men finnes det noen i Øyer eller på Tretten som har spilt, eller har lyst til å begynne å spille, er det plass til flere. Følg med, dette blir bra. Første opptreden på nyåret blir på korpstreff på Fåvang 27. januar.

 


 

Noen fakta om Tretten musikkforening:


Historisk bilde

Tretten Musikkforening er et janitsjarorkester som ble stiftet i 1904. Vi er ca. 30 medlemmer.
Vi holder til på Tretten i Gudbrandsdalen. For mer historikk, se på historiske sider eller på vår Facebookside.

Faste øvelser:
Etter høstsesongen 2017 har vi hatt øvelse annenhver mandag på Tretten samfunnshus og på Solvang skole. Kom gjerne innom og hør på oss, eller begynn hos oss hvis du har interesse for vår type musikk. Vi oppfordrer alle som har spilt eller har lyst til å begynne å spille, om å stikke innom oss for en uforpliktende prat. Dette er en kjempefin og sosial hobby. Her sitter ingen på reservebenken! Se på terminlista om vi har øvelsen i Øyer ellerpå Tretten.


Foto: Pål Elvestad

TMF i fint driv 17. mai 2011

Støtt oss på      hos Norsk Tipping.
Eller du kan skrive ut denne og ta den med til din kommisjonær.